Квіткові долини світу

Автор: Ірина Плескач
Квіткові поля і долини вражають і приваблюють увагу найвибагливіших поціновувачів прекрасного. Різнокольорові розсипи духмяних рослин прикрашають простори майже в кожній країні. Ми пропонуємо кілька варіантів на будь-який смак. 
 
Долина нарцисів, Закарпаття, Україна
В урочищі Кіреші неподалік від Хуста затишно розташувалася нерукотворна плантація нарциса вузьколистого площею близько 250 гектарів. Науковці кажуть, що вона з’явилася одразу після льодовикового періоду завдяки великій кількості води, що сходить з гір. Господарська діяльність людини встигла накласти відбиток на цю місцевість. У якийсь момент радянської історії долину навіть хотіли перекопати заради вирощування сільськогосподарських культур. Та, на щастя, вчасно зупинилися і передали її Карпатському біосферному заповіднику. Тепер Долина нарцисів вражає тисячі людей рідкісними рослинами, занесеними в Червону книгу.
Відвідини найкраще планувати на середину травня, саме на цей період зазвичай припадає пік цвітіння. А в самому Хусті є Музей нарцисів для найбільш допитливих.

Долина квітів, Індія
Так називається найбільший національний парк у Західних Гімалаях, офіційно заснований 1982 року. Майже 9 тисяч гектарів землі високо в горах оточені мальовничими лісами і водоспадами. Місцеві жителі вірили, що в долині живуть справжні феї. І якщо стосовно фей є деякі сумніви, то рідкісні види рослин і тварин тут є цілком точно. Серед них понад 500 видів квітучих – ромашки, маки (зокрема, унікальний блакитний мак), календули, орхідеї, анемони і багато інших. Безкрайні простори, усипані квітами, мають особливо вражаючий вигляд в оправі із семи гірських вершин. Із липня по вересень земля вкривається квітковим килимом, а погода якраз сприяє комфортній подорожі.

Долина троянд
Між двома горами поблизу міста Казанлик з 18-го століття вирощують Дамаську троянду. Перші ростки завезли сюди із Сирії, не очікуючи, що квітка там добре приживеться і з часом навіть стане символом Болгарії. Особливі кліматичні умови долини сприяють накопиченню в пелюстках рекордної кількості аромату. Це не тільки дає змогу милуватися Долиною троянд протягом цілого місяця, але й робить плантацію джерелом сировини для виробництва найкращого у світі ефірного масла.
Помилуватися трояндами можна з кінця травня до кінця червня. На увагу заслуговує також Фестиваль троянди, котрий проводять щороку 25 травня. Святкові виступи, урочиста хода, кулінарні витвори і вибір Королеви троянд – незмінні атрибути цього свята.

Долина диких кал, Каліфорнія
Поєднання пінистих хвиль Тихого океану і великих білих квітів мало кого може лишити байдужим. Кали прикрашають долину від самого берега до лісу з не менш вражаючими величезними секвоями. Для зручності мандрівників тут прокладено безліч містків і стежок, якими і слід прогулюватися, не порушуючи маршрут. Причина в тому, що серед диких кал ховаються глибокі яри, зустрічаються отруйний плющ і кропива. Таким чином, природа сама захищає квіти від непроханих гостей, залишаючи нам, людям, можливість споглядати і насолоджуватися красою на відстані.
Пік цвітіння припадає на березень, саме тоді варто вирушати на екскурсію по місцевості Біг Сур.

Долина маків, Аризона
Інша назва – Долина антилоп. З 1971 року ця територія в каліфорнійській пустелі Мохаве офіційно оголошена заповідною. Квіти тут не поливають і не культивують, дозволяючи їм рости так, як визначено природою. Ясна річ, рвати їх категорично заборонено. Для відвідувачів тут проклали понад 11 км спеціальних доріг і стежок, сходити з яких не можна. Зате вони настільки добре продумані, що дають змогу і побачити загальні плани з високих схилів, і роздивитися окремі червоні квітки. До речі, окрім маків у Долині антилоп можна зустріти конюшину, кореопсис і люпин.
Прилаштувати час під цвітіння маків доволі складно: воно триває лише кілька днів у період з квітня по травень. Але якщо вдасться спіймати цю магію, видовище запам’ятається на все життя.

Лавандові поля, Прованс, Франція
Сотні квадратних кілометрів полів у Франції щоліта вкриваються ніжно-фіолетовими квітами ароматної лаванди. Мова йде про три регіони північного Провансу – От-Воклюзе, Дром-Провансале і Альпи Верхнього Провансу. Усе тут дихає гармонією і спокоєм. Навіть клумби сільських будинків засаджені ліловими кущиками на кшталт знаменитих полів. Якщо немає часу чи можливості покататися туристичними маршрутами, то можна просто з’їздити у місто Валенсоль. Воно буквально потопає в лаванді і дає змогу скласти уявлення про регіон. Не забудьте купити натуральні косметичні вироби місцевого приготування: тут вони завжди свіжі і якісні. Досвідчені мандрівники також рекомендують пам’ятати про велику кількість ос і бути уважними під час прогулянок. Гарантований час цвітіння – із середини липня до середини серпня. Якщо весна тепла, то лаванда почне пахнути раніше.

Поля тюльпанів, Нідерланди
Голландія не тільки має статус одного з найбільших експортерів квітів, але й вабить туристів своїми безкрайніми квітковими полями. Насамперед йдеться про тюльпани. Різнобарвні плантації з ними тягнуться вздовж усього узбережжя від Катвейка до Ден-Хелдера. Відомі також райони Коп ван Норд-Холланд і Болленстрік, поїздка в які від Амстердама триватиме не більше ніж півгодини. Присвятити перегляду можна від кількох годин до кількох днів, адже поля простираються на цілі кілометри і перемішуються з іншими пам’ятками Нідерландів.
Тюльпани цвітуть з кінця березня до середини травня. Але найкращий час для квіткової поїздки – середина квітня. Саме цього місяця можна побачити найбільше різних сортів і підвидів.






Голубитокс от диабета.Официальный сайт



https://goo.gl/YA5xO8 — АКЦИЯ! -50%



Как принимать Голубитокс? Цена препарата, где купить.



https://vk.com/golubitoks_ot_diabeta
 



5732271_zxfsx (700x400, 150Kb)



 







Игры разума. Может ли сновидение предсказать будущее?
Бутанцы и бутанки
Афганистан.
Топ5 фруктов, на которые стоит «поднажать»
Правда ли рак - это болезнь сладкоежек и какая работа её провоцирует
Ханты-Мансийск с высоты: компактный город среди тайги
Клубника, орехи, морковь. Как победить пищевую аллергию?
Сказка - ложь, да в ней намек
Клещoff — уничтожитель пылевых клещей! Скидка при покупке
Котлеты для диеты

Комментарии